Фернандо Алонсо получи наказание от 20 секунди след състезанието за

...
 Фернандо Алонсо получи наказание от 20 секунди след състезанието за
Коментари Харесай

Фернандо Алонсо получи наказание след Гран при на Австралия

 Фернандо Алонсо получи наказване от 20 секунди след надпреварата за Голямата премия наАвстралия във Формула 1. Пилотът на Астън Мартин бе глобен поради злополуката му с британеца Джордж Ръсел в Мерцедес, заяви ДПА. Това докара от отказването на Ръсел.

 При следствието след края на надпреварата се откри, че Алонсо е нарушил член 33.4 от спортния устав, като е направил маневра, която е основала заплаха.

Стюардите, измежду които и някогашният английски водач Джони Хърбърт, са открили, че 42-годишният Алонсо " е натиснал спирачката на място, където нормално не го прави ". Те прецизират, че информацията е незадоволителна, " с цел да се откри дали дейностите на Алонсо са били с желание да се основат пробреми на Ръсел ". сега на маневрата двамата се бориха за шестото място, като съгласно британеца Алонсо " е натиснал спирачката тъкмо пред него ".

Испанецът е обяснил на стюардите, че е имал желание да влезе в завоя по друг метод - с по-малко скорост, с цел да излезе по по-добър метод.

 Заради наказването Фернандо Алонсо губи две места в класирането и приключва на осмо място, като служебно пред него се класират канадеца Ланс Строл с Астън Мартин и от японеца Юки Цунода с Република България Хонда.
 Хамилтън: Най-лошият старт на сезон, който в миналото съм имал!
Хамилтън: Най-лошият старт на сезон, който в миналото съм имал!

" Тежко е "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР